Menu

De letselschade helpdesk

Wanneer je slachtoffer bent geworden van een ongeval en daarbij letselschade hebt opgelopen is het belangrijk om zo snel mogelijk juridische bijstand te regelen. Dit doe je het liefst met een letselschade advocaat omdat deze gespecialiseerd zijn in letselschade en het meest voor je kunnen betekenen. De tegenpartij moet de kosten die je maakt voor de advocaat vergoeden. Vaak doet de verzekering dit. 

Advocaat inschakelen bij letselschade

Het is belangrijk dat je bij letselschade een advocaat inschakelt. Een gespecialiseerd letselschade advocaat kan meer voor je betekenen dan juristen of andere schade werkers die hier niet gespecialiseerd in zijn. Mocht het moeten uitlopen op een rechtszaak kan ook alleen een advocaat naar de rechter toe. Ook is een letselschade advocaat verplicht om nieuwe kennis op te doen en up to date te blijven van de laatste ontwikkelingen. Zo wordt je altijd voorzien van de juiste hulp. Ook vallen vergoedingen vaak hoger uit door de ervaring die ze hebben. 

Hogere vergoeding met een advocaat

Als je kiest voor een letselschade akkoord is de kans een stuk groter dat de vergoeding hoger uitvalt. Dat komt omdat een advocaat niet zo snel onder de indruk is van een geboden bedrag door de verzekering. De advocaat zal de onderhandeling in gaan met een zo sterk mogelijke positie. Ook kan een advocaat beslissen om naar de rechter te stappen. Een stap die de verzekering meestal niet ziet zitten. Ook hebben letseladvocaten vaak goede contacten met medische experts waardoor je letsel zo uitgebreid mogelijk vastgesteld kan worden.

Wat kost een letselschade advocaat?

Als jij het slachtoffer bent van bijvoorbeeld een ongeval zijn de kosten die gemaakt worden voor de veroorzaker van de letselschade. In veel gevallen betaalt de verzekering van de tegenpartij. Dat is fijn, want de kosten kunnen zeer hoog uitvallen. Je advocaat zal de schade verhalen. Jij hoeft je hier verder geen zorgen over te maken. Het is wettelijk vastgesteld en je kunt het terugvinden in het burgerlijk wetboek bij artikel 6:96.