Menu

Help!? Pensioen.. 

Heb jij al wel eens nagedacht over hoe het in de toekomst eruit gaat zien als je niet meer werkt en met pensioen bent? Waarschijnlijk wel, maar in hoeverre moet je dat nu al doen? Hoe zorg jij ervoor dat je comfortabel kunt leven? Dit zelf uitzoeken kan namelijk best lastig zijn. En wat heeft een hypotheek hiermee te maken? In deze blog leggen we hier wat meer over uit. 

Pensioenadvies nodig? 

Een pensioenadviseur helpt jou in het proces waarbij de gespecialiseerde aan jou financieel advies geeft bij het opstellen van een plan voor je pensioen. Het kan verschillen, omdat je een pensioenpot hebt opgebouwd kan hebben bij je werkgever of dat je een eigen persoonlijk pensioenplan hebt gemaakt. Het advies wat er wordt gegeven door de pensioenadviseur moet ertoe leiden dat je tijdens het pensioen normaal kunt leven zoals je nu ook doet, zonder dat dat financiële gevolgen geeft. 

Bij het opstellen van een pensioenadvies komen er enkele dingen om die hoek kijken waar je op moet letten. Denk hierbij aan je leeftijd, je huidige financiële situatie, maar ook hoe je wilt kunnen leven tijdens je pensioen. Door deze informatie kan een adviseur je helpen in het bepalen van de grote van jouw pensioenpot en het beleggen van jouw geld.  

Hypotheken 

Een nieuw huis?! Om een nieuw huis te kopen moet je een hypotheek afsluiten. Om een hypotheek te krijgen heb je vaak een hypotheekverstrekker nodig, zoals een bank. Bij het afsluiten van een hypotheek is het belangrijk om goed na te denken over hoe hoog je de lening wilt hebben. Denk er ook goed aan dat het terugbetalen van de lening inclusief rente is. De voorwaarden waaronder je een lening afsluit is ook erg belangrijk. 

Hoe hangen pensioenadvies en hypotheken samen? 

Nu er meer uitleg is gegeven over pensioenadvies en hypotheken kan je een verband erin terugzien. Bij het afsluiten van een hypotheek is het namelijk belangrijk om goed na te denken over je toekomstige financiële situatie. Maar in hoeverre dat te maken heeft met je pensioen? Na je pensioen kan het voorkomen dat je maandelijks minder inkomen hebt, maar de hypotheek van je huis blijft wel doorgaan. Die moet je nog wel kunnen betalen, dus is het van belang dat je daar goed naar kijkt tijdens het afsluiten van je hypotheek.