Menu

Wat doet een familierecht advocaat?

Familierecht is een onderdeel van het Nederlands recht en het is een breed begrip. U kunt in aanraking komen met een familierecht advocaat Veenendaal wanneer u en uw partner besluiten om te gaan scheiden, maar ook wanneer u bijvoorbeeld een kind wil adopteren.

Wat is een familierecht advocaat?

Een familierecht advocaat Veenendaal houdt zich bezig met veel verschillende werkzaamheden. U kunt bij een familierecht advocaat Veenendaal terecht wanneer u het ouderlijk gezag over uw kind wil krijgen, u één of meerdere kinderen wil adopteren of wanneer u uw naam wil wijzigen. Natuurlijk kunt u ook terecht bij een familierecht advocaat Veenendaal wanneer uw partner en u besluiten om een punt achter jullie huwelijk te zetten.

Een familierecht advocaat Veenendaal zal u bijstaan tijdens het gehele proces en u zo goed mogelijk informeren over uw rechten en plichten. Een familierecht advocaat Veenendaal kan u ook vertegenwoordigen indien u naar de rechtbank toe moet.

Het opstellen van huwelijkse voorwaarden 

Indien uw partner en u in het huwelijksbootje willen stappen met huwelijkse voorwaarden, dan kunt u ook terecht bij een familierecht advocaat Ede. Een familierecht advocaat Barneveld zal dan samen met uw partner en u om de tafel zitten en afspraken maken omtrent uw huwelijk. Bij huwelijkse voorwaarden moet u denken aan afspraken omtrent schulden en bezittingen. Uiteindelijk zal een notaris de huwelijkse voorwaarden opstellen.

Een familierecht advocaat Barneveld zal u daarbij ook helpen om te bepalen van wie wat is, indien uw partner en u besluiten om te gaan scheiden en de spullen moeten verdelen. Een familierecht advocaat Barneveld zal u daarnaast ook nog met dergelijke dingen omtrent uw huwelijkse voorwaarden helpen. 

In gesprek met de partijen

Indien u te maken heeft met een echtscheiding en een familierecht advocaat wil inschakelen, dan is het handig om met beide partijen te verschijnen op het gesprek. Op die manier kan de echtscheiding snel en gemakkelijk verlopen, wat er ook voor zorgt dat er geen zitting bij de rechtbank nodig is.

Natuurlijk kan het zijn dat de andere partij niet wil of kan opdagen tijdens het gesprek. In dat geval wordt aan die partij verzoekt om mee te denken en mee te werken aan de echtscheiding. Indien de andere partij dat niet ziet zitten, zal een procedure gestart worden bij de rechtbank en zal u ondersteund worden door een familierecht advocaat.

Het regelen van de alimentatie 

Indien u het gevoel heeft dat u te veel alimentatie betaald of u graag uw alimentatie wil wijzigen, dan kunt u terecht bij een familierecht advocaat Veenendaal of een familierecht advocaat Barneveld. De familierecht advocaat zal dan voor u kijken naar de huidige alimentatie en nagaan of u te veel betaald aan alimentatie.

Zoals net vermeld, kan een familierecht advocaat u ook helpen bij het wijzigen van de alimentatie. Een familierecht advocaat komt in dit soort gevallen pas van toepassing wanneer het uw partner en u niet wil lukken om gezamenlijk de alimentatie te wijzigen. De advocaat zal dus dienen als een soort bemiddelaar.